SUKRIN Welke soort kan ik het beste gebruiken? 25 januari 2018 – Posted in: Sukrin – Tags: , , , , ,

Vaak krijgen wij de vraag wat de verschillen zijn tussen de verschillende Sukrin producten. Hieronder volgt een korte uitleg:

Sukrin is een merknaam en bevat als zoetstof Erythritol. Erythritol is een 100 % natuurlijke zoetstof welke voorkomt in bv. peren, meloenen en druiven. Dus geen toevoegingen maar puur natuur. Erythritol is een suikeralcohol, ook wel polyol genoemd en brengt je bloedsuikerspiegel niet in de war. Wel zo fijn toch? Dus geen suikerpieken door deze producten. Deze suikervervangers zijn ook geschikt voor diabetici.

Sukrin (rood) Je kunt deze Sukrin gebruiken zoals kristalsuiker voor in de thee of koffie, of om je desserts mee te zoeten. Deze Sukrinsoort liever niet gebruiken in bakrecepten omdat de zoetkracht verloren gaat en er soms een bittere nasmaak optreedt. De zoetkracht is 70% tov suiker

Sukrin:1 (donkerrood). Deze Sukrinsoort is even zoet als suiker en kan 1 op 1 gebruikt worden in thee, koffie, desserts en baksels. Voor baksels kiezen wij liever de Sukrin+, maar Sukrin:1 kan ook gebruikt worden in baksels

Sukrin+ Deze Sukrinsoort is mijn favoriet. Ik gebruik deze soort ook in baksels omdat de zoetkracht behouden blijft en je geen bittere nasmaak krijgt. Ook kun je deze Sukrin+ natuurlijk gebruiken in thee, koffie en desserts maar gebruik dan wat minder want de zoetkracht is 2x tov suiker. De Sukrin+ bevat daarnaast ook nog eens stevia voor een lekkere extra zoete smaak.

De bovenvermelde producten zijn ook te verkrijgen als handige stickjes. Ideaal voor op vakantie of om mee te nemen naar je werk of visite.

Sukrin Melis Deze soort wordt gebruikt als vervanger van de traditionele poedersuiker. Het is ook zeer geschikt om slagroom mee te zoeten. Echt verrukkelijk!

Sukrin Gold Deze suikervervanger wordt gebruikt als vervanger voor bruine suiker.

En dan hebben we nog de siropen:

Fiber Sirup Clear Dit is een alternatief voor honing. Het heeft een zoetkracht van 60% t.o.v. de traditionele honing. Uiteraard heeft deze siroop geen toegevoegde kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Glutenvrij! Ook deze sirup is geschikt om mee te bakken, is lekker op pannenkoeken, in desserts, ijs of yoghurt.

Fiber Sirup Gold De basis is de Sirup Clear, maar om te smaak wat voller en zoeter te krijgen is er moutextract en een beetje stevia aan toegevoegd. Echt heerlijk in desserts, op de pannenkoeken en ook uiteraard in desserts, ijs en yoghurt.

  • Sukrin GoldSukrin-Gold-achterzijde
  • Sukrin MelisSukrin-melis-achterzijde
  • Sukrin+