Verschil in koolhydraten in amandelmeel. Hoe komt dat nou? 10 maart 2018 – Posted in: meelsoorten, Nieuws – Tags: , ,

Hoe kan er nou toch zoveel verschil in koolhydraten zitten tussen het ene merk en het andere merk amandelmeel. Deze vraag zie ik zeer regelmatig voorbij komen op mijn blog. Ik zal het proberen uit te leggen.

Het aantal koolhydraten hangt af van diverse factoren. Een belangrijk punt is of de amandelen ontdaan zijn van vliesjes De andere factor die erg belangrijk is is het vetpercentage in het amandelmeel. Bij de meeste producten wordt nl. een groot percentage van de vetten uit het product onttrokken. Deze wordt verwerkt tot kostbare amandelolie. Dit betekent voor de fabrikant 2 vliegen in 1 klap. Amandelolie wordt verkocht of verder verwerkt en zo blijft er drogere amandelmeel over met een laag percentage vet. Omdat het vetgehalte een stuk lager ligt van dit overgebleven product, is de hoeveelheid koolhydraten dan ook in verhouding een stuk hoger.

Het amandelmeel van Konzelmann welke wij in de webshop verkopen is gemaakt van witte geblancheerde amandelen, is biologisch en van hoogwaardig kwaliteit. De amandelen zijn ontdaan van het vliesje en heeft een hoog vetgehalte, namelijk minimaal 50%! Dat zorgt ervoor dat het amandelmeel van Konzelmann weinig koolhydraten bevat, baksels niet bitter en zeker minder droog worden.

Naast dat amandelmeel lekker is, is het ook goed voor je gezondheid. Het is namelijk rijk aan vezels, heeft geen transvetzuren, geen chemische toevoegingen en is daarbij laag in koolhydraten.

Amandelmeel van Konzelmann in zakken van 400 gram of 1 kilo

Konzelmann amandelmeel blog

Amandelmeel van Konzelmann zit verpakt in niet doorzichtige zakken. Zo wordt het meel niet blootgesteld aan de lucht en blijft het meel langer vers. Ook bevat de zak een handige hersluitbare strip. Na opening kun je het meel het beste koel bewaren.

Met amandelmeel maak je daarom de lekkerste koolhydraatarme baksels. Heerlijke koekjes, taarten, cakejes, pannenkoeken, bammetjes en allerlei ander lekkers! Bakken met amandelmeel kan tot 180c.

Hier vind je heerlijke recepten met amandelmeel! (http://oanhskitchen.nl/CategorieIndex/recepten/desserts-en-zoetigheid/)