Cavalier Smeltchocolade en de Choco bowl. Wat een team! 3 maart 2018 – Posted in: bakvormen, Chocolade, Nieuws – Tags: , ,

Ik ben gek op de smeltchocolade van Cavalier omdat ik de smaak heerlijk vind en het onwijs prettig is om mee te werken. Doordat de chocolade in kleine rondjes is geproduceerd, kun je het perfect au bain-marie smelten. Deze chocolade is van Belgische komaf en dat proef je! De chocolade is gezoet op basis van stevia en erythritol en bevat slechts 8,6 gram netto koolhydraten per 100 gram.

Chocobowl Lekue uitgelicht

Ook kun je de chocolade laten smelten in de magnetron. En daar komt de handige Choco bowl van Lekué om de hoek kijken. Want wat zijn die 2 een handig team.

De Lekue Choco Bowl is een handig hulpmiddel om de chocolade de smelten.  Om de juiste temperatuur van de chocolade te verkrijgen, smelt je 2/3 van de totale hoeveelheid chocolade tot een temperatuur van 40°C is bereikt). Daarna voeg je de rest van de chocolade toe en roer je het goed. Het siliconen materiaal heeft goede anti-kleef eigenschappen en verdraagt temperaturen van -60 tot 220°C.

Naast dat de Choco Bowl geschikt is voor in de magnetron en het fornuis, kan hij ook uitstekend gebruikt worden in de oven en vriezer! Bovendien is de Lékué Choco Bowl vaatwasmachine bestendig en is hij makkelijk in te vouwen zodat de vorm geen overbodige ruimte inneemt.

Mijn favoriete recepten zijn zonder twijfel deze chocoladekoeken, de chocolade mug cake en de chocolade muffins van mijn website!

Choco koeken

chocoladekoeken Oanh's Kitchen

Choco mug cake

Chocolade mug cake Oanh's Kitchen

Choco muffins

Chocolade valentijs muffins Oanh's Kitchen