Adam’s Brot Helles (wit), hoe maak je het eigenlijk? 24 februari 2018 – Posted in: Brood-en bakmixen, Nieuws – Tags: , , , ,

Deze week gaat het artikel over Adams Brot Helles, witbrood! Deze populaire koolhydraatarme witte broodmix van Adam’s Brot bevat slechts 1,1 g koolhydraten per 100 gram. Dat is slechts 0,4 gram per sneetje!

Het is een prima basisbrood en je kan er allerlei lekkers mee maken bijvoorbeeld tosti’s, pannini’s of zelfs wentelteefjes! Ook kun je er bv wat noten, paprika of tomaten aan toevoegen.

Dit product leent zich uitstekend om in te vriezen. Als je het wilt bewaren buiten de vriezer kun je het beste geen plastic zak gebruiken maar het liefst in een afgesloten broodtrommel.

Het deeg is eenvoudig met de hand te kneden. Ik heb de broodmaker XL van Lekue gebruikt, waarin je het deeg kan maken en tegelijkertijd ook het brood in kan bakken. Ik hou ervan, lekker weinig afwas en heerlijk praktisch!

Adams brood wit

Ik heb natuurlijk een heerlijk brood gebakken met een aantal kleine aanpassingen.
Het is ook erg leuk om er verschillende vormen mee te bakken, zoals de triangelvormpjes, kleine bolletjes of pistoletjes! Let er wel op dat als je kleine vormpjes gebruikt, het brood dan minder lang gebakken hoeft te worden.

Hieronder volgt het recept!

1 zak Adams Brot Helles broodmix

230 ml heet water

1/2 zakje extra gist

1 ei

75 g Griekse yoghurt

30 g psylliumvezels/vlozaad

2 tl wijnsteenbakpoeder

Snufje zout

Topping:

Pitten of zaden naar keuze

Bereidingswijze:

Doe de bijgevoegde gist met het water in een kom en zet het apart.
Meng de broodmix met de rest van de ingrediënten behalve de toppings, en voeg dan de gist met water toe.
Kneed het deeg 2 minuten, doe het in de bakvorm, maak een theedoek nat met warm water en laat het ongeveer een uur rijzen. (het liefst lekker warm bij een kachel).
Doe de toppings over het brood en bak het tot slot 60 minuten in de oven op 200c.

Adam's Brot met pulled pork uit de Crock-Pot

adams brot wit blogitem

Dit brood kun je heerlijk beleggen met van alles en nog wat. Op bovenstaande foto zie je het belegd met pulled pork, gemaakt in de Crock-Pot