Crock-Pot. De juweeltjes onder de slowcookers 17 februari 2018 – Posted in: keukenhulpjes, Nieuws – Tags:

Zoals jullie misschien al weten bieden wij sinds vorige week de slowcooker aan. Ik heb lang nagedacht over het wel of niet aanschaffen van een slowcooker. Hij neemt namelijk best veel ruimte in beslag, dus wilde ik er zeker van zijn dat het echt de moeite waard zou zijn. Ik heb de volgers gevraagd of zij het leuk zouden vinden en de reacties waren uitermate positief! De hek was van de dam dus heb ik uiteindelijk deze beauty gekozen die wij in 2 maten aanbieden op de webshop! 

Maar wat is een slowcooker nou precies? Hoe werkt het dan? Gebruikt dat niet ontzettend veel stroom? Is het wel veilig? Waarom kan ik niet gewoon stoven? Om antwoord te geven op de meest gestelde vragen heb ik hieronder een korte uitleg geschreven:

Een slowcooker stooft je gerechten langzaam gaar, meestal zo’n 6 tot 8 uur. De meeste slowcookers hebben 2 standen, een low (ongeveer 80 graden) en een high (ongeveer 90 graden). Het voordeel van deze slowcooker is dat hij ook een automatische warmhoudfunctie heeft.

Het grote voordeel van deze slowcooker is de binnenpan met duurzame DuraCeramic keramische, anti-aanbaklaag. Deze keramische anti-aanbaklaag is PTFE- en PFOA-vrij, krasbestendig, eenvoudig te reinigen en gaat 4 keer langer mee dan een normale anti-aanbaklaag. De binnenpan is te gebruiken op het gasfornuis (voor het dichtschroeien van vlees) op inductie en is geschikt voor de vriezer en de oven. Niet alle slowcookers hebben deze eigenschap dus dat maakt deze slowcooker voor mij ideaal!

Crock-Pot CR027

Crock-Pot CR027 blogitem

Veel mensen zijn ook wat terughoudend omdat ze het spannend vinden om de slowcooker zo lang aan te laten staan, of zelfs de deur uit te gaan met dat ding aan! In feite is het vergelijkbaar met de koelkast en vriezer die aan staat. Bovendien verbruikt de slowcooker ook erg weinig stroom. In vergelijking met bijvoorbeeld een oven, is de slowcooker vele malen zuiniger!

Maar het ALLERgrootste voordeel vind ik de smaak van de gerechten en het gemak. In principe is het gewoon een kwestie van al je ingrediënten snijden, kruiden en de slowcooker de rest van het werk laten doen! En met die “moeite” tover je de lekkerste smaakvolle gerechten op tafel!

Door het langzaam garen blijft de smaak van het gerecht optimaal en daarbij is het eten een stuk minder vet omdat er geen boter toegevoegd hoeft te worden. Dus wat dat betreft zijn de gerechten met de slowcooker ook een stuk gezonder!
Wat verder goed is om te weten, is dat je een stuk minder vocht hoeft toe te voegen. Er komt namelijk al een hoop vocht vrij tijdens het stoven. Er zijn veel mensen die zeggen dat gerechten te waterig zijn, maar dat probleem los je op door bijvoorbeeld het laatste uurtje met de deksel open te slowcooken!

We hebben 2 modellen in onze webshop nl: De stoere CR027 met een inhoud van 6 liter maar ook een kleinere de CR038 met een in houd van 4,5 liter.

Regelmatig zal ik lekkere recepten plaatsten voor de crock-pot. Zie hier recepten die ik met de slowcooker heb gemaakt! 

https://oanhswebshop.nl/product/crock-pot-cr027-6-liter/