Mini broodjes bakvorm Lekué 2 februari 2018 – Posted in: bakvormen, Nieuws – Tags: ,

Ken jij deze grappige bakvorm van Lekué al? Ik maak hiermee de mini broodjes uit mijn bakboek. Het materiaal van de mini broodjesbakvorm van Lekué is van hoge kwaliteit waardoor de broodjes niet blijven plakken. Je hoeft de bakvorm dus niet in te vetten. De baksels komen eenvoudig uit de bakvorm en blijven onbeschadigd en mooi. Daar hou ik van! De bakvormen verkleuren niet wat ik overigens ook een groot voordeel vind. Daarnaast zijn ze in tegenstelling tot veel andere siliconen bakvormen makkelijk schoon te maken wat ik ook een waar genot vind! En dat Lekué overtuigd is van hun kwalitteit blijkt wel uit het feit dat zij maar liefst 10 jaar garantie geven!

Dit keer heb ik deze superleuke broodjes gebakken met de mini broodjesvorm. Hier recept vind je hieronder!
Je kan eenvoudig een eigen twist aan de broodjes geven door te variëren met kruiden, pitjes, zaden, noten en verschillende roomkaassmaakjes. Ik ben bijvoorbeeld dol op de Italiaanse twist, een beetje tomatenpuree, Italiaanse kruiden en een vleugje kaas!

De bakvormpjes van Lekué zijn van platinum siliconen, BPA-vrij, vaatwasserbestendig en schilferen niet. De bakvormpjes zijn geschikt van -60 tot +230 graden Celsius. Dat maakt de bakvormpjes geschikt voor veel verschillende soorten recepten. Broodjes, notenrepen, chocoladerepen en zelfs ijs!

Oanh-mini-broodjes

Recept mini broodjes:

Optionele toppings:

  • Sesamzaad
  • Maanzaad
  • Pompoenpitten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 150c.
Splits de eieren en mix het eiwit stijf met een snufje zout en wijnsteenbakpoeder.

Meng vervolgens de eidooiers met roomkaas, eiwitpoeder, wijnsteenbakpoeder, uienpoeder, knoflookpoeder en zout.

Verdeel het beslag over de 9 vormpjes, strooi de toppings over de broodjes en bak de broodjes 45 tot 50 minuten in de oven.